Julegave: Ny aftale med Forsvarsministeriet

19-12-2018

Ny aftale mellem Beredskabsforbundet og Forsvarsministeriet placerer forbundet og de frivillige i en hovedrolle i den moderne udgave af civilforsvaret.

Onsdag eftermiddag den 19. december 2018 blev der sat underskrifter på en ny rammeaftale mellem Forsvarsministeriet og Beredskabsforbundet.

Aftalen er intet mindre end en tidlig julegave, set fra Beredskabsforbundets synsvinkel.

For det første er aftalen resultatet af et samarbejde mellem Forsvarsministeriet, Beredskabsstyrelsen og Beredskabsforbundet, der var gennemsyret af ønsket om at få den bedste aftale for alle parter og de mange frivillige.

Desuden ser Beredskabsforbundets ledelse aftalen som et udtryk for en høj grad af tillid og selvstændighed til Beredskabsforbundet. 

Rammeaftalen slår fast, at Beredskabsforbundet skal levere ”Information til befolkningen om civilbeskyttelse ved større ulykker og katastrofer i Danmark med moderne civilbeskyttelsestænkning, planlægning, uddannelse og anvendelse af frivillige som centrale elementer.”

Og det er noget, som glæder Beredskabsforbundets direktør Carsten Iversen:

”Det er spændende, at vi dermed får lov til at være med i en ny måde at tænke civilbeskyttelse på. En tænkning, hvor en moderne udgave af det tidligere Civilforsvar - af hvilket Beredskabsforbundet jo engang opstod - kan bidrage til fremtidens civilbeskyttelse,” siger han.

Aftalen gælder fra 1. januar 2019 og fem år frem. Den erstatter den hidtidige rammeaftale fra december 2012. 

Læs mere om den nye rammeaftale her i det nye nummer af det digitale medlemsmagasin FRIVILLIG.

Se hele aftalen her.

 

BILLEDET: Efter underskrivelsen af rammeaftalen i Forsvarsministeriet: Fra venstre Henrik G. Petersen, kontorchef i Beredskabsstyrelsen, Niels Bonde Jensen, landschef i Beredskabsforbundet, Jan Johansen, præsident for Beredskabsforbundet, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og Mads Ecklon, kontorchef i Forsvarsministeriet. (Foto: Forsvarsministeriet)