Mærkesager blev luftet og nye kontakter skabt

27-06-2019

Igen i år fik Beredskabsforbundet et godt udbytte af Folkemødet på Bornholm. Det er vigtigt for forbundet at være til stede ved Folkemødet for at fange nye tendenser og deltage i uformelle møder, mener direktør Carsten Iversen.

Udefra kan det ligne en fest for DJØF’ere, og måske er der noget om det. Men Folkemødet på Bornholm er meget mere – og det er helt afgørende for en organisation som Beredskabsforbundet at være med til Folkemødet.

Det mener forbundets direktør Carsten Iversen, som stod i spidsen for det lille hold fra Beredskabsforbundet, der deltog i Folkemøde 2019 fra 13. til 16. juni.

I en leder i det nye nummer af medlemsmagasinet ”Frivillig” beskriver han hvorfor:

”På Bornholm er jakkesættet smidt, paraderne er nede og erstattet af uformelle og åbne dialoger. Møder, som det normalt ville tage måneder at få i stand, klares på en klippe

eller en græsplæne. For eksempel har vi fra Beredskabsforbundets ledelse haft afslappede, men værdifulde samtaler med repræsentanter for en række organisationer og myndigheder - og fået nye kontakter til mulige kommende samarbejdspartnere,” skriver Carsten Iversen.

Og han tilføjer, at Beredskabsforbundet ved Folkemødet desuden selv bidrog med aktiviteter, der skulle bringe fokus på det moderne civilforsvar i en usikker tid, hvor den robuste borger skal være i centrum for robustheden i samfundet.

 

Læs hele Carsten Iversens kommentar i Frivillig her.

Læs om Beredskabsforbundets debat på Folkemødet ”Hvis fjenden slukker for Danmark”.

Læs om debatten om mangelen på deltids- og frivillige brandfolk.

Læs om 17-årige Sunes ros til Robust Borger-kurserne.