Mette F. overrakte redningsberedskabspris

05-10-2018

Årets Danske Redningsberedskabspris går til mandskabet fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab for en dramatisk redningsaktion ved en voldsom arbejdsulykke.

Omkring 150 blev modtaget af faner og musik fra Beredskabsforbundets Musikkorps, fredag den 5. oktober, da Beredskabsforbundet og flere andre organisationer traditionen tro havde inviteret til det årlige ”dobbelt-arrangement” i Holmens Kirke: Overrækkelse af Danske Redningsberedskabspris og mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk.

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, holdt årets tale for prismodtagerne og overrakte prisen på 25.000 kroner til mandskab fra Falck i Hårlev og indsatslederen fra Østsjællands Beredskab.

De fik prisen for deres redningsaktion ved en dramatisk arbejdsulykke ved Vallø Slot i oktober 2017, hvor en 44 tons tung rendegraver var skredet i voldgraven.

Føreren måtte skæres fri, men inden da var det nødvendigt for en læge at amputere hans ene arm, mens redningsmandskabet kæmpede i vand og mudder og under hårdt pres for at holde ham oven vande og med fare for, at gravemaskinen skulle vælte yderligere.

Komiteen bag Redningsberedskabsprisen gav følgende begrundelse for at give prisen til mandskabet fra Falck og Østsjællands Beredskab:

”Mandskabet er ikke uddannet til at løse en sådan opgave. Mandskabet har benyttet al den viden og kreativ tænkning, som er indlært i forbindelse med øvelser.”

Føreren af gravemaskinen og hans familie var også til stede i Holmens Kirke fredag.

En skarp indsats

Beredskabsforbundets præsident, Jan Johansen (MF, S), er formand for priskomiteen for Den Danske Redningsberedskabspris.

 

Ud over Beredskabsforbundet står følgende organisationer bag Den Danske Redningsberedskabspris: Falck, Danske Beredskaber, Beredskabsstyrelsen, Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk, Sønderjysk frivillige Brandværnsforbund, Det Offentlige Beredskabspersonales Landsforbund, FOA og 3F.

Prisen kan tildeles det danske redningsberedskabs personale og medlemmer uanset tilhørsforhold. Det kan være frivillige, værnepligtige, heltids- og deltidsansatte samt medlemmer af de sønderjyske brandværn.

Prisen tildeles for en ”skarp” indsats til enten en enkeltperson eller dele af et redningsberedskab.

 

 

 

 

 

Fotos: Torben V. Jensen og Marianne Kjær

Læs mere om prisen her.

Se flere billeder fra dagens højtidelighed på Facebook.